Ηέλτιος Net

Αγαπητοί φίλοι,
Με την εξαγγελία για τη δημιουργία ενός Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών δεν αποσκοπώ στον σχηματισμό ενός κόμματος ούτε ενός οργανωμένου λαϊκού κινήματος με οργανώσεις, μέλη και ηγεσία.
Το μοναδικό μου κίνητρο είναι να βοηθήσω να δημιουργηθεί ένα κίνημα και μια ζύμωση ιδεών, ανεξάρτητα και μακριά από το υπάρχον πολιτικό-κομματικό κατεστημένο, με επίκεντρο τον ανεξάρτητο πολίτη, που αισθάνεται την ανάγκη να αντιδράσει στο σημερινό αδιέξοδο και να συμβάλει με τις όποιες δυνάμεις του στην έξοδο της πατρίδας μας από τη βαθειά κρίση στην οποία μάς οδήγησε η διεθνής κρίση του καπιταλισμού και οι εξαρτημένοι από διεθνή κέντρα εξέχοντες πολιτικοί και οικονομικοί κύκλοι μαζί με το σύνολο του πολιτικού κόσμου, που συμμετείχε ενεργητικά ή παθητικά στον κατήφορο της δημόσιας ζωής από το 1974 έως σήμερα.
Μίκης Θεοδωράκης (1-12-2010)
Share |

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ: Χρόνης Μίσσιος

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ: Χρόνης Μίσσιος

Al Jazeera Μπάρναμπι Φίλιπς




Δείτε το εντυπωσιακό ντοκιμαντέρ του ανταποκριτή του Al Jazeera Μπάρναμπι Φίλιπς για την Ελλάδα της κρίσης. Μια κρίση που απειλεί να γκρεμίσει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Ο Φίλιπς εξετάζει τις αιτίες που οδήγησαν τη χώρα στα πρόθυρα της κατάρρευσης και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις ελληνο-γερμανικές σχέσεις.
Πώς η Ελλάδα και η Γερμανία βρέθηκαν εγκλωβισμένες σε σύγκρουση; Γιατί το ευρωπαϊκό όραμα, που είχε σαν στόχο την επούλωση των πληγών του παρελθόντος, δημιούργησε ξανά εντάσεις; Και ποιος φταίει; Οι ίδιοι οι Έλληνες, η ΕΕ ή ο παλιός εχθρός η Γερμανία;