Ηέλτιος Net

Αγαπητοί φίλοι,
Με την εξαγγελία για τη δημιουργία ενός Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών δεν αποσκοπώ στον σχηματισμό ενός κόμματος ούτε ενός οργανωμένου λαϊκού κινήματος με οργανώσεις, μέλη και ηγεσία.
Το μοναδικό μου κίνητρο είναι να βοηθήσω να δημιουργηθεί ένα κίνημα και μια ζύμωση ιδεών, ανεξάρτητα και μακριά από το υπάρχον πολιτικό-κομματικό κατεστημένο, με επίκεντρο τον ανεξάρτητο πολίτη, που αισθάνεται την ανάγκη να αντιδράσει στο σημερινό αδιέξοδο και να συμβάλει με τις όποιες δυνάμεις του στην έξοδο της πατρίδας μας από τη βαθειά κρίση στην οποία μάς οδήγησε η διεθνής κρίση του καπιταλισμού και οι εξαρτημένοι από διεθνή κέντρα εξέχοντες πολιτικοί και οικονομικοί κύκλοι μαζί με το σύνολο του πολιτικού κόσμου, που συμμετείχε ενεργητικά ή παθητικά στον κατήφορο της δημόσιας ζωής από το 1974 έως σήμερα.
Μίκης Θεοδωράκης (1-12-2010)
Share |

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Κώστας Τσιαντής- Σχόλιο στο άρθρο του Μίκη Θεοδωράκη : ‘’ΒΡΕΙΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΙΝ ΤΟΥ ΣΟΙΜΠΛΕ’’.

 Το σχίσμα Ανατολή-Δύση, που μας ακολουθεί επί αιώνες, επανέρχεται σε κάθε  ευκαιρία στο προσκήνιο, Το θέμα αυτό σήμερα, εκτός από την πνευματική του (μεταφυσική) διάσταση έχει διάσταση πρώτιστα πραγματιστική, με την έννοια ότι αφορά την οικονομία και την εθνική ανεξαρτησία της χώρας. Το ότι βρισκόμαστε στην ΕΕ δεν παρεμποδίζει, πιστεύω, να διεκδικούμε το δικαίωμά μας να συνεργαζόμαστε ισότιμα με τους λαούς της αλλά και με άλλους λαούς εκτός αυτής, όταν μέσα από τη συνεργασία αυτή εξυπηρετούνται η επιβίωση και η ανάταξη μιας χώρας που βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση αλλά και υπηρετείται η εμπέδωση παγκόσμια των όρων της ειρηνικής συνύπαρξης, συνεργασίας και προόδου. Είναι ανάγκη, συνεπώς, να αξιοποιηθεί άμεσα το σκεπτικό του Μίκη Θεοδωράκη (το οποίο κακώς ερμηνεύεται από κάποιος ότι εισηγείται αποχώρηση από την ΕΕ). Είναι ανάγκη τις πολιτικές διαπραγματεύσεις και το αναπτυξιακό της σχέδιο η κυβέρνηση να τα συνδέσει άμεσα με τη δημιουργία κοινοπραξιών για την αξιοποίηση του Εθνικού μας Πλούτου, «με αντάλλαγμα οικονομικές συμφωνίες που θα μας απαλλάξουν από τον θανάσιμο εναγκαλισμό των δανειστών μας» και θα βοηθήσουν αποφασιστικά στη διεύρυνση της εθνικής μας ανεξαρτησίας.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ: Κώστας Τσιαντής Σχόλιο για τις δηλώσεις του αγωνισ...

Κώστας Τσιαντής Σχόλιο για τις δηλώσεις του αγωνιστή Μ. Γλέζου.