Ηέλτιος Net

Αγαπητοί φίλοι,
Με την εξαγγελία για τη δημιουργία ενός Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών δεν αποσκοπώ στον σχηματισμό ενός κόμματος ούτε ενός οργανωμένου λαϊκού κινήματος με οργανώσεις, μέλη και ηγεσία.
Το μοναδικό μου κίνητρο είναι να βοηθήσω να δημιουργηθεί ένα κίνημα και μια ζύμωση ιδεών, ανεξάρτητα και μακριά από το υπάρχον πολιτικό-κομματικό κατεστημένο, με επίκεντρο τον ανεξάρτητο πολίτη, που αισθάνεται την ανάγκη να αντιδράσει στο σημερινό αδιέξοδο και να συμβάλει με τις όποιες δυνάμεις του στην έξοδο της πατρίδας μας από τη βαθειά κρίση στην οποία μάς οδήγησε η διεθνής κρίση του καπιταλισμού και οι εξαρτημένοι από διεθνή κέντρα εξέχοντες πολιτικοί και οικονομικοί κύκλοι μαζί με το σύνολο του πολιτικού κόσμου, που συμμετείχε ενεργητικά ή παθητικά στον κατήφορο της δημόσιας ζωής από το 1974 έως σήμερα.
Μίκης Θεοδωράκης (1-12-2010)
Share |

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Κώστας Τσιαντής -ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

1. Η βασική πράξη για την Εθνική Ανεξαρτησία είναι, σύμφωνα με τον συνταγματολόγο Γ. Κασιμάτη [1], η καταγγελία των συμβάσεων δανεισμού- με κριτήριο την εκπλήρωση των βασικών αναγκών για τη χώρα και το λαό (διεθνής λογιστική επιτροπή) και με σκοπό την επαναδιαπραγμάτευση. 
Τι έκανε η κυβέρνηση; Ξεχώρισε το Μνημόνιο από τη δανειακή Σύμβαση και πέτυχε να επαναδιαπραγματευθεί: 1. Να αντικαταστήσει τα μέτρα λιτότητας που περιείχε το Μνημόνιο με τη δική της λίστα κοινωνικών μέτρων που απέρρεαν από το προεκλογικό της πρόγραμμα (σχέδιο Γέφυρα- σειρά νομοσχεδίων για ψήφιση στη Βουλή), και 2. Να αποδεσμευτεί από το ύψος των πλεονασμάτων 3 - 4.5% που είχε δεσμευτεί η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά και που προορίζονταν για την αποπληρωμή του χρέους.
Ωστόσο, παρότι η επαναδιαπραγμάτευση ξεκίνησε, η Ελλάδα παραμένει υποθηκευμένη, «δεν μπορεί να διαπραγματευτεί οικονομικά με κάποια άλλη χώρα», και το Ταμείο (ΤΑΙΠΕΔ) δεν καταργήθηκε.  Δίκαιη λοιπόν η κριτική που ασκεί στο σημείο αυτό ο Μίκης Θεοδωράκης,  θυμίζοντάς μας ότι " Θέλει αρετήν και τόλμην η Ελευθερία" [2].
2. Η Ανεξαρτησία μας και η επιβίωσή μας εξαρτάται, συνεπώς, από το τι θα κάνει η αριστερή κυβέρνηση από δω και πέρα. Θα εξαρτηθεί  κατ’ εξοχήν: Από το πώς θα συνταχθεί, πώς θα χρηματοδοτηθεί και πώς θα υλοποιηθεί τα αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ελλάδας. Αν η Ελλάδα θέλει να ανακτήσει την εθνική της ανεξαρτησία, τότε πρέπει να σχεδιάσει και να διοικήσει αυτοδύναμα η ίδια το αναπτυξιακό της πρόγραμμα. Και το μεγάλο ερώτημα είναι: Από πού αυτό θα χρηματοδοτηθεί; Πιστεύω πως η χρηματοδότηση του αναπτυξιακού προγράμματος, εκτός από την ΕΕ (όπου η ΕΚΤ έχει κόψει 1 τρις), πρέπει να περιλαμβάνει χρηματοδοτήσεις και από άλλες χώρες στο πλαίσιο: της αξιοποίησης των πλουτοπαραγωγικών και ενεργειακών πόρων της χώρας, της εθνικής της ασφάλειας, των γεωπολιτικών της συμφερόντων και της διεθνούς συνεργασίας και ειρήνης. Είναι ζητήματα που είναι ανάγκη άμεσα τώρα να συζητηθούν και να αποφασισθούν, προκειμένου να συμπορευτούν τα όνειρα κι οι πράξεις. 

Κώστας Τσιαντής 3-3-2015

[1] http://www.boro.gr/12014/prepei-na-katargithei-to-mnimonio-apanta-o-g-kasimatis
[2] http://theodorakism.blogspot.gr/2015/03/h.html?spref=bl

Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου Κρίσιμη στρατηγική επιλογή...

Κρίσιμη στρατηγική επιλογή: South Stream vs Turkish Stream.