Ηέλτιος Net

Αγαπητοί φίλοι,
Με την εξαγγελία για τη δημιουργία ενός Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών δεν αποσκοπώ στον σχηματισμό ενός κόμματος ούτε ενός οργανωμένου λαϊκού κινήματος με οργανώσεις, μέλη και ηγεσία.
Το μοναδικό μου κίνητρο είναι να βοηθήσω να δημιουργηθεί ένα κίνημα και μια ζύμωση ιδεών, ανεξάρτητα και μακριά από το υπάρχον πολιτικό-κομματικό κατεστημένο, με επίκεντρο τον ανεξάρτητο πολίτη, που αισθάνεται την ανάγκη να αντιδράσει στο σημερινό αδιέξοδο και να συμβάλει με τις όποιες δυνάμεις του στην έξοδο της πατρίδας μας από τη βαθειά κρίση στην οποία μάς οδήγησε η διεθνής κρίση του καπιταλισμού και οι εξαρτημένοι από διεθνή κέντρα εξέχοντες πολιτικοί και οικονομικοί κύκλοι μαζί με το σύνολο του πολιτικού κόσμου, που συμμετείχε ενεργητικά ή παθητικά στον κατήφορο της δημόσιας ζωής από το 1974 έως σήμερα.
Μίκης Θεοδωράκης (1-12-2010)
Share |

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ: Κώστας Τσιαντής –Ένας πολίτης στη διαπραγμάτευση

Ένας πολίτης στη διαπραγμάτευση.
(Ευρωγκρούπ  9 Μαρτιου 2015)

1.Αντί να εγκαλούνε αυτοί εμάς, Να τους εγκαλέσουμε εμείς και να ζητήσουμε την τεράστια αποζημίωση που μας χρωστούν για την σύγχρονη πολεμική επίθεση που εξαπέλυσαν εναντίον  μας.από το 2009 κι έπειτα.
2. Θέλετε να δεχτούμε αξιολόγηση από την Τρόικα: από τους δανειστέςΝαι, αφού πρώτα συσταθεί Διεθνής Επιτροπή από το δανειζόμενο-θύμα για να αξιολογήσει την καταστροφή που η πολιτική της Τρόικα επέφερε στη Ελλάδα και το λαό της.
3. Το μεγάλο και ανεπίληπτο μέρος των διεθνών οικονομολόγων γνωρίζουν τη μηχανή της οικονομικής εξόντωσης που χρησιμοποίησαν οι οικονομικοί δολοφόνοι και γνωρίζουν πολύ καλά το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσαν στο θύμα-δανειζόμενο:  Δραματική αύξηση  του χρέους (από 120 στο 180% του ΑΕΠ) και συγχρόνως κατάρρευση των εισοδημάτων κατά 50-75%, ανεργία 1500000, υποθήκευση και εκποίηση δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, πλειστηριασμοί και κόκκινα, δάνεια, μετανάστευση εγκεφάλων 250000, 35000000 κάτω απ’ το όριο της φτώχειας, 8000 δολοφονημένοι-αυτόχειρες!
Αυτό σημαίνει: Άμεση προσφυγή στους διεθνείς οργανισμούς (με ενεργοποίηση συνταγματολόγων, νομικών και ειδικών του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου) και ταυτόχρονη καταγγελία των δανειακών συμβάσεων!.
4. Αντί να απαιτούν από εμάς να ακολουθούμε τις εντολές τους, ας αποφασίσουν αν σέβονται τη δημοκρατική παράδοση, το πνεύμα και τον πολιτισμό της Ευρώπης και ας μας αφήσουν ήσυχους να ενεργήσουμε ως αυτεξούσια νόμιμη και υπεύθυνη κυβέρνηση και ανεξάρτητο έθνος.
5. Ας τονίσουμε, ότι οποιαδήποτε φιλελεύθερη οικονομική πολιτική δεν μπορεί να παραβιάζει θεμελιώδεις αρχές του δικαίου και να καταλήγει με συνταγματικό πραξικόπημα (δικτατορικά)- όπως καταγέλουν διαρκώς οι συνταγματολόγοι μας- σε αλλαγή κοινωνικού καθεστώτος: στην κλοπή της ιδιωτικής περιουσίας και των εισοδημάτων, στη φτωχοποίηση του λαού και της μεσαίας τάξης, έτσι που φτάσαμε: ‘’να μας παίρνει τα σπίτια η Δεξιά, εκεί που φοβόμασταν την Αριστερά’’.
6. Ας αποφασίσουν αν θα χρηματοδοτήσουν, με κριτήρια και με υποχρεώσεις βεβαίως (έναντι αυτών)  που εμείς θα διαπραγματευτούμε, το πρόγραμμα ανάπτυξης, που εμείς θα σχεδιάσουμε (αξιοποιώντας  το ανθρώπινο κεφάλαιο και τους ενεργειακούς μας πόρους, και κατασκευάζοντας  τα κατάλληλα δίκτυα και αγωγούς μεταφοράς ενέργειας).
7. Ας ζητήσουμε επί τέλους μια ριζικά νέα θέση στον καταμερισμό της εργασίας στην ΕΕ, που να  δίνει προτεραιότητα στην έρευνα, την τεχνολογία και την καινοτομία.
8. Ως ευρωπαϊκή οικογένεια, ας δώσουμε στα παιδιά μας (έθνη-κράτη) τους βαθμούς ελευθερίας και τα μέσα που χρειάζονται για ν’ αναπτύξουν πρωτοβουλία προς όφελος όλων.
9. Ας ενημερώσουμε τους άλλους λαούς της Ευρώπης- με κινητοποίηση της ακαδημαϊκής κοινότητας, των καλλιτεχνών και της  πνευματικής μας ηγεσίας,   και ας κατεβούμε στους δρόμους να διεκδικήσουμε το δίκαιο μας! 
10. Ας τολμήσουμε  να πούμε ΟΧΙ στο σκοτεινό παρόν και ένα μεγάλο ΝΑΙ στο αύριο!

Foreign Policy: Η 'Βίβλος' της πολιτικής των ΗΠΑ καλεί την Ελλάδα να αναγκάσει την Γερμανία να υιοθετήσει το 'ευρώ 2'! | DefenceNet.gr

 Η 'Βίβλος' της πολιτικής των ΗΠΑ καλεί την Ελλάδα να αναγκάσει την Γερμανία να υιοθετήσει το 'ευρώ 2'!.
"Η Μέρκελ παραβίασε τον κανόνα της "μη διάσωσης"θέτοντας τα συμφέροντα των γερμανικών τραπεζών πάνω από εκείνα των Ευρωπαίων πολιτών-συμπεριλαμβανομένων των Γερμανών- και θέτοντας τους Ευρωπαίους τον έναν απέναντι στον άλλον.
Εάν οι Γερμανοί ψηφοφόροι συνειδητοποιούσαν ότι η Μέρκελ και ο Σόιμπλε τούς είπαν ψέματα και ότι τους πούλησαν, δεν θα έπεφταν στην εθνικιστική παγίδα να κατηγορούν τους Έλληνες για τα παραπτώματα των τραπεζών τους και της κυβέρνησής τους!».