Ηέλτιος Net

Αγαπητοί φίλοι,
Με την εξαγγελία για τη δημιουργία ενός Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών δεν αποσκοπώ στον σχηματισμό ενός κόμματος ούτε ενός οργανωμένου λαϊκού κινήματος με οργανώσεις, μέλη και ηγεσία.
Το μοναδικό μου κίνητρο είναι να βοηθήσω να δημιουργηθεί ένα κίνημα και μια ζύμωση ιδεών, ανεξάρτητα και μακριά από το υπάρχον πολιτικό-κομματικό κατεστημένο, με επίκεντρο τον ανεξάρτητο πολίτη, που αισθάνεται την ανάγκη να αντιδράσει στο σημερινό αδιέξοδο και να συμβάλει με τις όποιες δυνάμεις του στην έξοδο της πατρίδας μας από τη βαθειά κρίση στην οποία μάς οδήγησε η διεθνής κρίση του καπιταλισμού και οι εξαρτημένοι από διεθνή κέντρα εξέχοντες πολιτικοί και οικονομικοί κύκλοι μαζί με το σύνολο του πολιτικού κόσμου, που συμμετείχε ενεργητικά ή παθητικά στον κατήφορο της δημόσιας ζωής από το 1974 έως σήμερα.
Μίκης Θεοδωράκης (1-12-2010)
Share |

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟ ΛΟΥΡΙ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ!


 1.Επί πέντε  μήνες  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ προσπαθεί να διαπραγματευτεί με τους  θεσμούς μια βιώσιμη λύση, ώστε να πάψουν  να μας  σέρνουν  με το λουρί στο σβέρκο και μας ζητάνε νέα  μέτρα και περικοπές κάθε τρίμηνο.
2.Κάναμε όλες τις δυνατές παραχωρήσεις κι αφού τελικά τους υποβάλαμε την πρόταση των 47 σελίδων[1] πρώτα την καλοδέχτηκαν ως βάση συζήτησης και μετά την παρέκαμψαν φέρνοντας στο τραπέζι την πρόταση Γιούγκερ, που ήθελε μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις[2], δεν εξασφάλιζε βιωσιμότητα και  αναπτυξιακά μέτρα, αλλά και που ήταν πέρα από την λαϊκή εντολή που έλαβε η κυβέρνηση[3]. Έτσι η κυβέρνηση οδηγήθηκε να την θέσει  στην κρίση του ελληνικού λαού. Η πρόταση Γιούγκερ τροποποιήθηκε στη συνέχεια, η ελληνική κυβέρνηση υπέβαλε νέα πρόταση, αλλά η διαπραγμάτευση δεν προχώρησε περιμένοντας τα αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος (παρά τις αντιρρήσεις Ολάντ για συνέχισή της).
3. Είναι αμφίβολο αν οι εταίροι και δανειστές θέλουν λύση.  Όλες τους οι μέχρι σήμερα ενέργειες είναι στραμμένες στο πώς θα  μας κρατούν με το λουρί στο σβέρκο, καθώς αρνούνται να παραδεχτούν ότι απέτυχε η πολιτική της λιτότητας που επέβαλαν στην Ελλάδα επί πέντε χρόνια (μια και πέτυχε να υπηρετήσει τα συμφέροντα των γερμανικών και γαλλικών τραπεζών). Παρότι επί πέντε χρόνια οι αναλύσεις των πλέον έγκυρων οικονομολόγων κατάγγελλαν  ότι η πολιτική τους είναι συνταγή θανάτου για την Ελλάδα, γεγονός που αποκαλύπτεται και στην πρόσφατη έκθεση του  ΔΝΤ που τους εκθέτει διεθνώς,  αυτοί δεν συνετίζονται και επί πέντε μήνες  στρέφονται με κάθε τρόπο εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης, που διεκδικεί με σθένος την εφαρμογή της επιστήμης και του δικαίου στον προσδιορισμό της λύσης.

4.Από τη στιγμή που αποφασίστηκε να θέσουμε στην κρίση του ελληνικού λαού την πρότασή τους έπεσαν πάνω μας να μας φάνε. Στέρεψαν την παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες, ωθώντας αναγκαστικά στο capital control,  ενώ παράλληλα  κινητοποίησαν όλους τους μηχανισμούς ψεύδους και της κατασυκοφάντησης της ελληνικής κυβέρνησης,  με την απαράδεκτη δυστυχώς συνεργασία των εδώ πολιτικών και δημοσιογραφικών οργάνων τους.  

 5. Επιχειρούν με κάθε τρόπο  να ταυτίζουν το δημοψήφισμα με το ερώτημα «ευρώ ή δραχμή», τη στιγμή κατά την οποία η ίδια η κυβέρνηση 1).επιμένει για βιώσιμη αξιοπρεπή λύση εντός του ευρώ και 2).τη στιγμή που κρατά σταθερό τον γεωπολιτικό της προσανατολισμό της χώρας, προτείνοντας και υπερψηφίζοντας ως πρόεδρο της ελληνικής δημοκρατίας τον Προκόπη  Παυλόπουλο.

 Δεν τους αρκούν αυτά! Τους βλέπουμε ότι επιμένουν να μας βλέπουν σαν προτεκτοράτο (αποικία χρέους), παραβιάζοντας όλους του ευρωπαϊκούς κανόνες,  παρεμβαίνοντας ανοιχτά στη διαμόρφωση  της κοινής γνώμης  και  καταργώντας ουσιαστικά τη δημοκρατία. Έτσι χθες μόλις (1-7-2015) ο γερμανός  αντικαγκελάριος Γκάμπριελ είπε στη γερμανική Βουλή: «Δεν μπορούμε να αφήσουμε τους Έλληνες έρμαιο της κυβέρνησής τους!»[4].

Πατριώτες!!

Για να βρεθεί αξιοπρεπής και βιώσιμη λύση είναι ανάγκη  να λειτουργήσει πριν απ’ όλα η Δημοκρατία και η Ενότητα του λαού!
 Καλούμαστε σήμερα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να υπερασπιστούμε πριν απ’ όλα τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!
ΟΧΙ στις απαράδεκτες ξένες παρεμβάσειςστα τελεσίγραφα και στη χυδαία προπαγάνδα!
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΛΥΣΗ!
Κώστας Τσιαντής (2-7-2015)

ΠΗΓΕΣ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ